P&R shuttle Weba

29 maart 2019

De P&R aan Weba en de shuttle die de mensen naar het centrum van de stad voert zijn een succes te noemen. Ik krijg echter de vraag van verschillende gebruikers de vraag om de uren waarop de shuttle rijdt te verruimen en dan vooral 's avonds. Momenteel rijdt de shuttle van maandag tot donderdag van 7-19u en op vrijdag en zaterdag van 7-23 uur.

Ik ben ervan overtuigd dat met een verruiming van de uren nog meer mensen kunnen worden overtuigd om op deze slimme manier naar de stad te komen.

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid


Vraag:

Is de uitbreiding van de uren waarop de shuttle rijdt voor u een optie?


Antwoord:

Het college besliste in zitting van 28 maart 2019 om de dienstverlening van de shuttle P+R Weba/Decathlon een tweede maal te verlengen met 1 jaar. Het college besliste bij deze verlenging om de rijtijden aan te passen. Er werd beslist om van maandag tot donderdag tot 22 uur te rijden, en vrijdag, zaterdag en koopzondag tot 24 uur. Tegelijk komt er een extra halte aan het Sint-Annaplein.

We denken dat we hiermee nog meer volk naar de shuttle kunnen lokken. Deze wijziging wordt ondersteuning via een promotiecampagne.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info