Parkeerdruk in Oostakker omwille van Volvo Cars

25 juni 2019

Door de uitbreiding van VOLVO Cars verdwijnen er stelselmatig parkeerplaatsen. Werknemers zien zich hierdoor genoodzaakt om te parkeren te Oostakkerdorp en de omliggende straten. Hierdoor vergroot de parkeerdruk gevoelig.

Met de heraanleg van Oostakkerdorp komt er een buurtparking in de Langerbruggestraat (27 auto-staanplaatsen + fietsenstalling), doch de vrees is dat deze plaatsen zullen worden ingenomen door werknemers.

Vraag:

Bent u op de hoogte van dit probleem? Is het niet aangewezen om met VOLVO het gesprek aan te gaan?

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het Mobiliteitsbedrijf heeft regelmatig contact met Volvo Cars. Zij trachten altijd de parkeernood eigen aan de site op eigen terrein op te vangen. Bovendien nemen ze ook verschillende initiatieven om hun woon-werkverkeer te verduurzamen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat werknemers van Volvo Cars hun wagen zouden gaan parkeren in de Langerbruggestraat langs de kant van het dorp, die toch al op 600m van de ingang van de site gelegen is. Indien echter in de toekomst blijkt dat er zich toch een probleem stelt, dan kan het Mobiliteitsbedrijf hierover het gesprek met Volvo Cars aangaan.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info