Blokken aan brug Smalle Heerweg Oostakker

30 september 2019

Een aantal (brom)fietsers meldden dat de blokken die de brug aan Smalle Heerweg afsluiten zeer onopvallend zijn in het donker.

Vraag:

Is het mogelijk om deze blokken eventueel te voorzien van reflectoren of iets dergelijks?

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Na de renovatiewerken aan de brug dit voorjaar, werd deze definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting met gele jerseyblokken is tijdelijk, tot de realisatie van de fietshelling die zal aansluiten aan het nieuwe fietspad, dat samen zal uitgevoerd worden met de realisatie van de nieuwe parallelweg tussen Schansakker en het bedrijventerrein van Volvo.

Deze werken zullen in het voorjaar 2020 aanvangen en gefaseerd uitgevoerd worden, waarbij de tijdelijke verkeersituatie steeds rekening zal houden met een zo maximaal veilige en comfortabele fietsaansluiting.

Na een plaatsbezoek van Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen is vastgesteld dat de blokken goed geplaatst staan onder de straatverlichting, maar aan de zijde van de Korteheerweg, deze sterk beschadigd was. Dit is doorgegeven aan Fluvius met aandringen tot spoedig herstel om de zichtbaarheid te verhogen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info