Langerbruggestraat Oostakker onveilig voor fietsers

22 oktober 2019

Automobilisten die van de rotonde naar beneden komen (Langerbruggestraat richting Oostakkerdorp), rijden daar vaak met onaangepaste snelheid en zien, bij het ingaan van de bocht,  niet dat fietsers daar de baan oversteken.

Misschien zou een bord ‘opgelet voor overstekende fietsers’ voor extra veiligheid kunnen zorgen?

Gemeenteraadslid Patricia De Beule vroeg schepen Filip Watteeuw of desbetreffende diensten dit kunnen bekijken, zij kijkt alleszins uit naar een initiatief dat de veiligheid aldaar kan verbeteren.

Antwoord:
Autobestuurders die van de rotonde komen, passeren op de helling een bord A25 dat waarschuwt voor fietsers. Even vóór de fietsoversteek staat een verkeersbord F50 om de fietsoversteek aan te duiden. De fietsers die deze oversteek gebruiken, hebben geen voorrang; dit is aangegeven met haaientanden.

Gezien de gestarte werken in het project Oostakker Dorp, waarin de Langerbruggestraat ook heraangelegd wordt, zullen hier op dit moment geen extra maatregelen meer genomen worden.

In de toekomstige straat zal de fietsoversteek verderop in de straat liggen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info