Groenzone Oostakker

14 mei 2008
De collectorwerken tussen de Wespenorchisstraat en Venusschoentjestraat zijn ondertussen een tijdje achter de rug. De aannemer heeft de groenzone waar heel wat beplanting verloren ging ten gevolge van de werken, gefatsoeneerd.

Maar de groenzone loopt niet af richting beek. Als het regent is de groenzone bijgevolg ongelooflijk drassig en totaal niet toegankelijk. Spelen of voetballen in die zone is dan ook onmogelijk. Wijkactiviteiten moeten op straat georganiseerd worden. Zo moest ook de paaseieren zoektocht noodgedwongen buiten de groenzone worden georganiseerd. Voor een dergelijke activiteit kan dit nog, maar voor een barbeque niet.

Op 6 september is er een wijkfeest. Voor dit jaarlijks wijkfeest wordt een grote eettent, bartent, podium en dansvloer geplaatst. Indien het (zoals de toestand van de groenzone nu is) zou regenen voor of tijdens het feest, is het uitgesloten om dit evenement te laten plaatsvinden.

  • Is het mogelijk deze groenzone te nivelleren zodat kinderen er veilig op kunnen spelen en er buurtactiviteiten kunnen georganiseerd worden?

Sabine Claeyssens
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De groenzone tussen de Wespenorchisstraat en de Venusschoentjestraat is van nature uit een vochtig terrein. Voor de eerste maaibeurt moet jaarlijks een drogere periode worden afgewacht. Bij het uitvoeren van de collectorwerken is het terrein bereden met zware machines. De werken zijn rond februari be?indigd. Door de natte omstandigheden is het terrein nog niet in de oorspronkelijke staat hersteld. De aannemer heeft enkel zo goed mogelijk de spoorvorming verholpen.

Nu we een drogere periode kennen, zal de terreingesteldheid ten gronde worden bekeken en zal de Groendienst de nodige maatregelen treffen om de toegankelijkheid en het terreinonderhoud te optimaliseren. Als alles vlot verloopt en de weergoden ons (maar vooral het wijkfeest) gunstig gezind zijn, zal het terrein tegen 6 september in orde zijn.

Tom Balthazar
Schepen van Milieu en Sociale Zaken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info