Fietsstalling hoek Krijtestraat/Hollenaarstraat

17 december 2019

Op de hoek van de Krijtestraat/Hollenaarstraat te Oostakker is er een heel breed voetpad. Rechtover de hoek is er een drukbezocht café waar heel veel fietsers halt houden.

Nu hebben deze fietsers geen plek om hun fiets ordentelijk te stallen en men is dus vragende partij voor een fietsenstalling.

Gemeenteraadslid Patricia De Beule vroeg of dit bekeken kan worden.

Antwoord:
Op het college van 4 juli 2019 werden een aantal locaties voor fietsenstallingen goedgekeurd, waarbij er ook een fietsenstalling type Gent wordt voorzien aan de bushalte op de hoek van de Krijtestraat met de Groenstraat. Deze fietsenstalling zal op minder dan 50m van het café worden geplaatst en kan uiteraard ook door bezoekers van het café worden gebruikt. De stalling werd nog niet geplaatst gezien er voor plaatsing nog een klein stuk ondergrond verhard moet worden, dit om te vermijden dat de fietsenstalling op termijn begint weg te zakken of om te kantelen. We kregen hiervoor positief advies van de Groendienst.

Voor deze locatie kregen we specifiek de vraag om fietsenstallingen te voorzien aan de bushalte, ook gezien het belang van multimodaliteit. Bovendien leerde het plaatsbezoek door het Mobiliteitsbedrijf ook dat er effectief vaak fietsen los geparkeerd staan bij de bushalte. Er werd eerst in de nabije omgeving gekeken naar een verharde zone die niet hinderlijk zou zijn voor voetgangers en autoverkeer, maar hebben die niet gevonden. Indien we voor een locatie verder weg zouden kiezen, zou dit door de busgebruikers niet meer interessant zijn.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.