Extra fietsenstalling Antwerpsesteenweg 256 Sint-Amandsberg

24 januari 2020

Vlakbij de Dampoort staan op de Antwerpsesteenweg 2 fietsenstallingen. Deze staan altijd overvol.

Vraag:
Kan er eventueel 1 extra geplaatst worden? Thv nr 256 is er veel plaats. Het voetpad is daar stukken breder dan elders. Er staan ook paaltjes. 

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De Stad Gent wil op 100m wandelafstand van iedere voordeur een fietsenstalling  plaatsen. Vele wijken, waaronder ook de wijk rond de Antwerpsesteenweg, hebben immers een hoge bevolkingsdichtheid en de typische gesloten bebouwing. Bewoners hebben hier vaak geen plaats om hun fiets inpandig te stallen. Om een oplossing te bieden voor de gevolgen van het gevelstallen en om het fietsgebruik verder aan te moedigen, verloopt de plaatsbepaling van openbare fietsenstallingen aan de hand van een gebiedsgericht onderzoek. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een coherente aanpak. Dit houdt in dat wijk per wijk wordt aangepakt en er bekeken wordt waar er nood is aan fietsenstallingen.

De wijk Dampoort is als volgende wijk aan de beurt. De suggesties voor extra fietsparkeerplaatsen op de Antwerpsesteenweg zullen hierin worden meegenomen. In dit onderzoek zullen we bekijken wat er mogelijk is.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.