Wittewalle Oostakker

29 januari 2021

De situatie in de Wittewalle te Oostakker is allesbehalve optimaal voor voetgangers, schoolgaande kinderen of mensen met een rol- of kinderwagen. 

Weggebruikers worden nu op straat gedwongen wat gevaarlijke situaties oplevert en ook gewoon hinderlijk is.

Vraag:
Kan het plaatsen van grasdallen een oplossing bieden? Zijn er andere mogelijkheden?

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De zijbermen van Wittewalle in Oostakker liggen er inderdaad modderig bij. We begrijpen dat dit momenteel niet aangenaam is. De bermen in Wittewalle worden stukgereden door kruisend verkeer omdat deze natuurlijk niet bedoeld zijn om op te rijden. Gezien de neerslag van de voorbije weken is het geen abnormale toestand dat er putten met plassen en modder ontstaan wanneer men in de bermen rijdt. We stellen echter vast dat men snel wil kunnen kruisen zonder de snelheid aan te passen en men kiest daarvoor graag de berm.

De rijbaan is aangelegd volgens de richtlijnen en volgens de gewenste snelheid van 30 kilometer per uur. Hoe sneller mensen rijden, hoe breder de rijbaan moet zijn. Door de rijbaan smaller te maken willen we de mensen hun rijsnelheid laten aanpassen aan de aangewezen en verkeersveilige snelheid voor een woonstraat. Momenteel is dat echter een deel van het probleem; gezien de werken in Oostakkerdorp rijdt er nl. veel meer verkeer door Wittewalle dan normaal.

Vooral de kruising met de bussen die nu nog een omleiding volgen, blijkt moeilijk. Eenmaal de werken volledig afgewerkt zijn, zal de verkeerssituatie normaliseren en heel wat luwer worden in deze straten. Pas daarna volgt een evaluatie en eventueel aanpassingswerken. Ondertussen blijft de sectorverantwoordelijke van de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen de toestand verder monitoren en bij droger weer kan de grond nogmaals aangevuld worden.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info