Uitlenen houten chalets

20 juni 2023

De Stad Gent beschikt over een aantal houten chalets, die bijvoorbeeld ook als kersthuisjes gebruikt werden tijdens de Gentse Winterfeesten. Tot voor kort kon ook de organisatie van de Oogstkermis in Oostakker daar beroep op doen, via het Uitleenpunt van de Stad Gent.

De vier chalets werden door de plaatselijke middenstand gebruikt op Vlaaiendinsdag, o.a. om heerlijke stukken Oostakkerse Vlaai te verkopen aan de vele bezoekers, een mooie traditie. Vorig jaar lukte het wegens omstandigheden niet om de chalets te ontlenen, de organisatie en de deelnemende lokale middenstanders hopen vurig om dit jaar wel weer beroep te kunnen doen op deze sterk gewaardeerde dienstverlening.

Vraag:
Zal de stad ook dit jaar chalets ter beschikking stellen van de organisatie?
Indien niet: waarom niet, en welk alternatief kan er aangeboden worden?

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De houten chalets staan op de lijst om af te voeren omwille van de arbeidstijd die nodig is om deze constructies te transporteren en op te stellen. Daarnaast is de meerderheid van de chalets ook niet langer in goede staat na de vele jaren dienst die ze op de teller hebben.

Er is binnenkort een alternatief beschikbaar in de catalogus: het Uitleenpunt heeft kunnen investeren in de aankoop van zogenaamde eventcontainers. Dit zijn polyvalent inzetbare kleine containermodules met deur, verlichting, kraamopening, … met een hedendaagse uitstraling. Tot op heden, in de testfase, werden deze eventcontainers enkel stadsintern gebruikt. Ze zullen onder andere op de Gentse Feesten ingezet worden. Op de Oogstkermis in Oostakker zullen deze containers voor de eerste keer aan een externe organisatie ter beschikking gesteld worden via het Uitleenpunt van de dienst Feesten en Ambulante Handel.

De dienst Feesten zal binnenkort contact opnemen met de organisaties van de Oogstkermis om de nodige afspraken te maken zodat tot maximaal 4 van dergelijke containers zullen geleverd worden. Wij brengen hen hiervan op de hoogte.

Na de Oogstkermis zullen de containers toegevoegd worden aan het aanbod van het Uitleenpunt en kunnen ook andere organisaties hier aanvragen tot indienen. Er zullen 4 eventcontainers in het Uitleenaanbod komen.

Bram Van Braeckevelt
Schepen van Netheid, Toerisme, Werk en Feesten

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info