Projectontwikkelaar voor nieuw Rozebroeken gezocht

19 juni 2007
Half 2010 moet het nieuwe sportcomplex aan Rozebroeken open gaan. Daar zullen dan minstens een 50-meter zwembad, een sporthal en een cafetaria die beide sportaccommodaties verbindt, staan. Sportschepen Christophe Peeters heeft nu het bestek klaar waarop exact staat vermeld wat er moet en kan gebouwd worden. Ge?nteresseerde projectontwikkelaars kunnen zich melden.

Zowel het huidige zwembad als de sporthal Rozebroeken in Sint-Amandsberg zijn dringend aan vervanging toe. Na enige jaren discussie is beslist dat het nieuwe complex - zwembad, sporthal, cafetaria en optie op een dansschool - via Publiek Private Samenwerking (PPS) wordt gebouwd.

"Het complex komt meer naar voor te staan, dichter bij de Alfons Braekmanlaan?, zegt Peeters. ?Zo wordt de verkeersafwikkeling voor de buurtbewoners een stuk rustiger. De sportsite wordt ook ??n complex. De sporthal en het zwembad zullen verbonden worden door een cafetaria, die ook apart toegankelijk is. In het bestek is ook een optie op een dansschool opgenomen. Maar of die er komt, is nog niet zeker. We zijn op zoek naar alternatieven dichterbij de huidige dansschool op de Gasmeterlaan. Het witte chalet dat er vandaag staat, willen we graag behouden als ontmoetingszaal voor de buurt."

De eisen van de stad zijn duidelijk. Het zwembad moet een officieel competitiebad worden met 8 banen en beweegbare bodem . Het moet ook opdeelbaar zijn met een mobiel tussenstuk, zoals het bad van Puyenbroeck. Er worden heel wat randvoorwaarden opgelegd, bijvoorbeeld over energieverbruik. De inkomprijzen voor het competitiebad moeten dezelfde zijn als in de andere stadszwembaden. Beslist de projectontwikkelaar om ook een recreatiegedeelte toe te voegen met glijbanen, een bar, glofslagbad en een sauna, dan mag daar een andere inkomprijs voor gevraagd worden. Ook de openingsuren voor scholen, zwemclubs en publiek worden vastgelegd.

Beperkte oppervlakte

De oppervlakte is beperkt. Zo zal de parking eventueel in lagen gebouwd worden. Ook moet rekening gehouden worden met het park waarin alles komt te staan.

De stad zal jaarlijks, en dat voor 30 jaar, 1,9 miljoen betalen aan de projectontwikkelaar, onder meer als tussenkomst voor de ticketprijzen die de stad vastlegt. "Maar als er veel meer winst gemaakt wordt dan voorzien, zal de stad daar ook in delen", zegt Peeters.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info