Mick Daman opnieuw 3 jaar voorzitter, Eerste Schepen Mathias De Clercq populairste Open Vld’er bij interne bestuursverkiezingen

15 oktober 2016

Op zaterdag 15 oktober organiseerde Open Vld Gent zijn interne voorzitters- en bestuursverkiezing. 51 bestuursleden en een voorzitter moesten verkozen worden voor de komende 3 jaar. Elk lid van Open Vld Gent kon kandidaat zijn en zijn stem uitbrengen, 242 leden kwamen stemmen in het liberaal Archief in Gent. Voor het voorzitterschap was uittredend voorzitter Mick Daman de enige kandidaat, er moest dus niet apart gekozen worden voor de voorzitter. Hij haalde wel de tweede meeste stemmen voor het bestuur. 

Bij de mandatarissen behaalde Eerste Schepen en kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq de meeste stemmen, gevolgd door de schepenen Christophe Peeters en Sofie Bracke, en fractieleider Sami Souguir. Camille Daman sluit als jongste gemeenteraadslid de top 5 van de mandatarissen.

Alle mandatarissen en de voorzitters van de lokale afdelingen die kandidaat waren, zijn verkozen in het nieuwe bestuur.

Het uittredende bestuur verkoos eerder Mathias De Clercq unaniem als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018, en zette met Sofie Bracke, Christophe Peeters, Stephanie D’Hose en Sami Souguir ook al de top 5 van de lijst vast. Het vernieuwde bestuur zal het traject naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 2019 in Gent leiden.

“Een sterk team met een duidelijke ambitie : een stevig verkiezingsresultaat en een liberale burgemeester in 2018. Dat is meer dan ooit ons streefdoel en daar gaan we samen met het vernieuwd bestuur en onze lokale afdelingen aan werken.”, aldus herkozen voorzitter Mick Daman.

Klik hier voor de resultaten van de verkiezing van de bestuursleden van Open Vld Gent
Klik hier voor de resultaten van de verkiezing van de afgevaardigden in het regiobestuur

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info