Gratis openbaar vervoer P+R's

11 april 2017

Naar aanleiding van het initiatief van de Stad Brugge om, in samenwerking met De Lijn, alle bussen tussen de P+R’s, parkings en het centrum gratis te maken op shoppingdagen tijdens de eindejaarsperiode stelde ik een vraag om in Gent een gelijkaardig initiatief te willen nemen. Ook in Gent willen we het  gebruik  van  P+R’s  stimuleren en een  vlotte  bereikbaarheid  en  natransport  is  hiervoor  uitermate belangrijk.  De  prijs  van  het  natransport  via  openbaar  vervoer  kan  bovendien  aardig  oplopen  en  dat weerhoudt bezoekers er vaak van de P+R uit te proberen.

Praktisch en financieel bleek een derdebetalersregeling voor het openbaar vervoer tussen P+R’s en de binnenstad niet evident. Ook omwille van het feit dat de stad zelf al investeert in een shuttle tussen de P&R Weba en het centrum bleek dit niet onmiddellijk een piste die schepen Watteeuw wilde bewandelen. De gratis shuttle is er maar voor één P+R en de gebruikers van andere P+R’s worden wel met de kost van tram of bus geconfronteerd.

Inmiddels werd beslist om in navolging van veel andere steden ook in Gent van start te gaan met een vaste koopzondag en heeft PUUR GENT de ambitie geuit om er samen met de handelaars een succes van te maken. Ik denk dat gratis openbaar vervoersverbindingen met de P+R’s voor specifieke dagen of evenementen, bvb. de  koopzondagen, wanneer de centrumparkings al gauw vollopen kunnen bijdragen tot het succes dat PUUR GENT er wil van maken.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

Bent u bereid om vanuit PUUR GENT de mogelijkheid te bekijken om voor specifieke dagen of evenementen gratis openbaar vervoer tussen P+R’s en het centrum te voorzien als extra services aan de shoppers en bezoekers van de binnenstad?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

het antwoord op deze vraag werd mondeling gegeven. U kan de commissie Haven, Economie en Financiën van 11/04/2017 herbeluisteren op http://gent.raadsinformatie.be.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.