Straatbomen Geelgorsstraat Wondelgem

14 juni 2017

Bewoners van de Geelgorsstraat (Wondelgem) signaleren de ogenschijnlijk slechte staat van de straatbomen in hun straat. De bomen lijken verdord, staan soms bijzonder scheef en een kruin is nog amper herkenbaar. Regelmatig breken ook, zonder bijzondere weersomstandigheden, kleine en zelfs grotere takken af met het nodige veiligheidsrisico tot gevolg.

Bovendien werden een aantal bomen recent geknot tot op de stam en is het niet duidelijk wat daarmee verder zal gebeuren.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Hoe beoordeelt u de situatie van de straatbomen in deze straat?
  • Zullen desgevallend maatregelen worden genomen om de situatie te verbeteren en het straatbeeld te verfraaien? Zo ja, welke en op welke termijn?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De bomen in de Geelgorsstraat zijn meidoorns. De toestand van de bomen is inderdaad helemaal niet goed.

Deze meidoorn (Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet) is een mooie boom maar hij heeft een zwak wortelgestel. Het is daarom dat verschillende van deze bomen schuin staan. Door het zwakke wortelgestel in combinatie met de beperkte groeiplaats heeft deze boomsoort het ook moeilijk om voldoende vocht en voedingsstoffen op te nemen, zeker in droge periodes.

De Groendienst zal in de winter 2017-2018 de straat omvormen. Het beperkt aantal goede groeiende bomen blijf behouden. De slecht gevormde, dode en zwaar zieke bomen zullen worden vervangen door een andere boomsoort die beter aangepast is aan de plaatselijke omstandigheden. De omvorming wordt in de komende maanden voorbereid. De bewoners van de straat zullen door middel van een bewonersbrief op voorhand worden op de hoogte gebrcht van de geplande omvorming.

Rudy Coddens
OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info