123-piano 2017

9 juni 2017

Het project 123-piano zit structureel verankerd in het meerjarenplan. Ook de volgende edities van 123-piano zijn dus gegarandeerd. Aanvullend op deze laatste vraag: naar aanleiding van mijn vraag rond editie 2016 van 123-piano antwoordde de schepen dat er vorig jaar een oproep gelanceerd werd voor nieuwe partners, buiten het centrum van Gent, om samen te werken.

Uiteindelijk moesten de potentiële kandidaten afhaken, omdat na gesprekken bleek dat de organisatie voor hen te zwaar zou uitvallen. Eén van de grote uitdagingen is de beveiliging van de piano’s, zeker nadat ze afgesloten worden ’s avonds.

  • Wanneer vindt de editie 2017 precies plaats?
  • Op welke locaties zullen de piano’s dit jaar staan?
  • Werd er dit jaar ook een gelijkaardige oproep gelanceerd? Zo ja, wat is de uitkomst hiervan?
  • Zal het project dit jaar kunnen uitgebreid worden naar andere wijken en deelgemeenten van onze stad?
  • Zijn er op dat vlak nieuwigheden te melden?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Antwoord op vraag 1

De vijfde editie van 123-piano zal plaatshebben van 18 augustus tot 23 september 2017.


Antwoord op vraag 2

De 123-piano-locaties zijn de Stadshal, De Krook, NEST (Oude stadsbibliotheek), Korenlei (aan café De Nieuwe Onvrije Schipper), Huis van Alijn en Virginie Lovelinggebouw (aan Sint-Pietersstation).


Antwoord op vraag 3

Er werd ook dit jaar een oproep gedaan naar organisaties die zouden kunnen instaan voor het opendoen en sluiten van een piano in de wijken buiten het centrum. Omdat dit een groot engagement is en niet evident blijkt te zijn, werd uiteindelijk geopteerd voor een andere manier van werken.


Antwoord op vraag 4

De 7de en meest unieke locatie is de 123-take-away-piano. In samenwerking met Yamaha Music Europe komt een piano op een go-cart te staan en 5 woensdagavonden rijdt een pianist, sportief gesteund door 2 wielrenners van gentse wielerclub Spaak&Spier van deur tot deur in 5 buitenwijken van Gent.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.