Gratis openbaar vervoer PUUR GENT

20 november 2017

Op alle koopzondagen wordt het openbaar vervoer op de tram- en buslijnen naar en in Gent gratis aangeboden door PUUR GENT. Het ging daarvoor een overeenkomst aan met De Lijn. Via de ticketautomaten zouden echter wel tickets kunnen gekocht worden en ook digitale tickets (sms- en m-tickets) zouden door De Lijn aangerekend worden.

Gebruikers die niet op de hoogte zijn van het gratis openbaarvervoersaanbod zouden op die manier wel aan De Lijn betalen voor hun rit.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Kunt u bevestigen dat voor de lijnen naar en in Gent digitale tickets en tickets via automaten kunnen aangekocht worden op de dagen dat het openbaar vervoer gratis wordt aangeboden door PUUR GENT?
  • Zo ja, is er zicht op over hoeveel verkochte tickets we spreken?
  • Kan De Lijn deze diensten niet tijdelijk ‘blokkeren’ met een informatieve boodschap dat het openbaar vervoer gratis is en/of welke bijkomende maatregelen zullen desgevallend worden genomen?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Het antwoord op deze mondelinge vraag in het Vragenuur van 20/11/2017 kan worden herbeluisterd op http://gent.raadsinformatie.be.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info