Parking Neptunus

28 mei 2008
Mensen die in en rond het sportcentrum Neptunus te Wondelgem willen zijn, parkeren zich opeen gepropt in de omliggende straten, waardoor het soms zelfs moeilijk wordt om bepaalde aanpalende straten in te slaan.

Dit, terwijl er een ruime parking is voorzien, in de zijstraat van de Botestraat ter hoogte van de Neptunus Lounge, die op dat moment maar gedeeltelijk gevuld staat.

Hoogstwaarschijnlijk komt dit door het feit dat de aanwezigheid van de parking niet aangeduid wordt in de Botestraat, waardoor velen niet eens weten dat er een ruime parkeermogelijkheid is voorzien.

Vandaar dan ook de vraag of het mogelijk is om een betere bewegwijzering te kunnen voorzien?

Sami Souguir
Fractievoorzitter

Antwoord:

Het sportcentrum Neptunus is in Wondelgem gelegen en deze deelgemeente is bewegwijzerd van op de N9 Brugsevaart via de Groenestaakstraat, van op de N458 Wiedauwkaai via de Kapiteinstraat en van op de R4 Industrieweg via de Evergemsesteenweg.

Het bestemmingsverkeer behoort zich vooraf te informeren in welke omgeving het sportcentrum gelegen is. Als het dat doet, volgt het als vanzelfsprekend de aanwijzingen naar Wondelgem. Pas na deze aanwijzingen kan er bewegwijzering naar bijvoorbeeld het sportcentrum Neptunus worden geplaatst en wel daar waar de bestuurder van richting moet veranderen om op zijn bestemming te komen. Dit is thans gebeurd vanaf het kruispunt Evergemsesteenweg-Vierweegsestraat via de Sint Markoenstraat.

Vermits de bestuurders niet meer van richting moeten veranderen tot op het moment dat zij aan de toegang tot de sporthal komen, staat de volgende aanwijzing aan die toegang. Voor het verkeer uit de richting van de N9 Brugsevaart werd hetzelfde principe gehanteerd zodat, na het volgen van de aanwijzing Wondelgem, er een wegwijzer staat aan de toegang tot de sporthal. Bestuurders die deze aanwijzingen volgen kunnen niet anders dan terecht komen op de parking.

Voor de uitvoering van het Algemeen Bewegwijzeringsplan Gent was deze sporthal enkel bewegwijzerd ter hoogte van de toegangsweg in de Botestraat en dat was het. Klachten waren er niet. Het is eigenaardig dat wij die nu wel krijgen op het moment dat de bewegwijzering uitgebreid werd tot de maximale wettelijke mogelijkheid van 2 reiswegen.

Ik vermoed dat ??n en ander te maken heeft met het feit dat er achter de sporthal, kant Zwembadstraat, steeds nieuwe verkavelingen bijkomen en dat men heeft ontdekt dat men in die verkavelingen dichter bij de sporthal kan parkeren dan als men van de parking gebruik maakt. De sporthal is immers bereikbaar via een doorsteek in de Zwembadstraat welke toegankelijk is voor voetgangers, fietsers en brommers. Als men geen parkeeroverlast meer wil in die verkavelingen dan moet men die doorsteek supprimeren maar ik vermoed dat de eersten die daarover zullen klagen de bewoners van die verkavelingen zullen zijn.

Besluitend zijn er geen aanpassingen, verbeteringen aan de bestaande bewegwijzering nodig.

Dani?l Termont
Burgemeester

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info