Hakkeneistraat in Wondelgem

8 april 2015

Sedert twee jaar kunnen fietsers langs het Gaardenierspad of de heraangelegde Buitensingel vlot naar het centrum of richting haven. Heel wat fietsers vervolgen hun weg over de fietsas door het Westerringspoor. Het wegdek in de Hakkeneistraat, dat de verbinding vormt tussen de fietsassen, bestaat echter nog uit oude betonklinkers en is van matige tot zelfs slechte kwaliteit.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

Zijn er momenteel plannen tot verbetering of heraanleg van de Hakkeneisstraat en/of het realiseren van een aansluiting van de verschillende fietspaden? Zo ja, wat is hiervoor de timing?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

In de Hakkeneistraat wordt een tweede ontsluiting van de tramstelplaats Wissenhage voorzien. Een aanpassing aan de Hakkeneistraat werd om die reden uitgesteld tot er meer zicht was op de wijze van deze ontsluiting.

Intussen werden we op de hoogte gebracht van De Lijn sat men omwille van de besparingen voorlopig niet zal kiezen voor een extra ontsluiting via de Hakkeneistraat. Dit geeft ons de mogelijkheid een dossier voor optimalisatie van de Hakkeneistraat op te starten. Een integrale heraanleg is niet gepland.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.