Verkeersafwikkeling Wondelgembrug / Gasmeterlaan

28 april 2015

Uit het antwoord op mijn eerdere vraag over de verkeersafwikkeling van het kruispunt Wondelgembrug/Gasmeterlaan bleek het verwijderen van het verbod, om vanop de Wondelgembrug links af te slaan, op vraag van het Mobiliteitsbedrijf te zijn gebeurd omwille van sluipverkeer in de Wilgestraat.

Tijdens en na de werken aan de Gasmeterlaan was het verbod wisselend van kracht en niet van kracht. Vandaag staat er opnieuw een gebodsbord (D01c) op de Wondelgembrug dat rechtdoor rijden verplicht.

Iedere wijziging van de verkeerssituatie zorgt enige tijd voor verwarring en het duurt telkens even voor weggebruikers zich aanpassen.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Is het verplicht rechtdoor rijden vanop de Wondelgembrug richting Wondelgemstraat de definitieve regeling?
  • Zo ja, vanwaar de gewijzigde verkeerssituatie en zorgt dit niet opnieuw voor extra sluipverkeer in de Wilgestraat?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De nodige informatie werd ingewonnen bij AWV.

Op de Wondelgembrug staat momenteel, voor het verkeer richting Wondelgemstraat, inderdaad een gebodsbord D1c waardoor de Gasmeterlaan niet mag ingereden worden. Dat is echter een vergissing. De aannemer heeft dit bord teruggeplaatst om de oorspronkelijke toestand te herstellen, maar daartoe was geen opdracht gegeven. Tijdens de werken aan de Wondelgembrug die nu lopen tot en met 30/06 (en waarbij de brug is afgesloten voor alle verkeer) zal het bord door AWV terug verwijderd worden.

We benadrukken daarbij wel dat de verkeerssituatie aan de Wondelgembrug, Gasmeterlaan en Nieuwevaart constant wordt geëvalueerd door de stadsdienstenn AWV, Politie en Brandweer. Indien er in de toekomst veiligheidsredenen opduiken die de herinvoer van het afslagbord rechtvaardigen (afgewogen tegen het verkeer dat hierdoor de Wilgestraat moet nemen), kan dit alsnog worden beslist.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.