Samenwerking KFC Olympia KAA Gent Ladies

11 mei 2015

Tijdens het vragenuurtje van april werd het spijtige nieuws van het in vereffening gaan van voetbalclub KFC Olympia Gent ons al bevestigd. Naast de rechtstreekse invloed op de sportieve werking van de club en haar jeugdwerking zelf blijkt dit nu ook een onrechtstreekse invloed te hebben op de werking van de KAA Gent Ladies. Ik vernam immers dat beide clubs onderhandelden over een gedeeld gebruik van de terreinen in Wondelgem.

Zoals u weet spelen de KAA Gent Ladies momenteel hun wedstrijden in het kader van de Beneleague op de terreinen van Racing Club Gent-Zeehaven en worden de nationale, provinciale en jeugdwedstrijden nog op de terreinen van Tenstar Melle gespeeld. Een gedeeld gebruik van de terreinen van KFC Olympia zou de Ladies de mogelijkheid geven hun activiteiten te concentreren op één locatie.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Was u op de hoogte van de onderhandelingen van KFC Olympia en KAA Gent Ladies?
  • Zo ja, is er inmiddels contact geweest met KAA Gent Ladies hieromtrent en zal de piste om de Ladies in Wondelgem hun wedstrijden te laten afwerken meegenomen worden bij de mogelijke oprichting van een nieuwe club?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Ik was inderdaad op de hoogte van het feit dat de KAA Gent ladies in gesprek waren met KFC Olympia. Zoals u weet zijn de ladies al geruime tijd op zoek naar een vaste uitvalsbasis in Gent.

Wij ondersteunen deze zoektocht en hebben de Sportdienst de opdracht gegeven om diverse opties te onderzoeken. Gezien de grote en groeiende vraag naar terreinen was dit geen evidentie.

Maar ik ben blij te kunnen meedelen dat we alvast een goede en structurele oplossing hebben gevonden voor de jeugd. Het terrein van Jan Yoens wordt vanaf volgend seizoen het jeugdcentrum voor de ladies. De Ladies zullen daar ook de kantine uitbaten. Het terrein wordt nog gedeeld met de atletiekclub Stax en twee jeugdploegen (G voetbal + frisbee) uit de buurt. De andere 5 ploegen (allemaal recreatief) die daar spelen kunnen allemaal terecht op de Blaarmeersen.

De seniorenploegen kunnen terecht op de terreinen van KFC Olympia en de eerste ploeg van de Ladies blijft hun wedstrijden voorlopig nog spelen op Racing Gent Zeehaven, gezien het terrein van KFC Olympia op dit moment niet voldoet aan de voorwaarden van de voetbalbond. Zij zullen ook de uitbating van de kantine aan de terreinen van Neptunus op zich nemen.

Achtergrondinformatie

  • De ladies hebben 4 jeugdploegen (U9 – U11 – U 13 – U 15) en één ploeg in provinciale. Deze spelen nu op Tenstar Melle en verhuizen vanaf volgend seizoen allemaal naar Jan Yoens.
  • De 2 seniorenploegen: trainingen en wedstrijden vanaf volgend seizoen op terreinen Neptunus; 2e nationale en 3e nationale.
  • De 1e ploeg (die speelt in de Beneliga): blijft voorlopig op Racing Gent Zeehaven.

Resul Tapmaz
Schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.