Brusselsesteenweg vernieuwt

1 december 2013

De werken aan de Brusselsesteenweg gaan van start. Momenteel zijn er nutswerken bezig, in het voorjaar van 2014 begint de volledige heraanleg. Open Vld zal erover waken dat de hinder voor bewoners en handelaars beperkt blijft.

De heraanleg van de Brusselsesteenweg staat al enige tijd op de planning. De steenweg wordt een stedelijke invalsweg met een betere doorstroming van het openbaar vervoer en het autoverkeer, veilige fiets- en voetpaden, meer groene elementen en betere oversteekplaatsen. In het smalle deel van de steenweg krijgt de tram een vrije bedding in de richting van de stad, en in het brede deel krijgt de tram een eigen bedding in beide richtingen.

In het voorjaar van 2014 starten de Stad Gent, TMVW, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg zelf. Die zal in totaal 3 jaar duren. De werken zullen in verschillende fases gebeuren. Zo blijven handelszaken, woningen, scholen en E17 zo veel mogelijk bereikbaar.

De aannemer begint met de heraanleg van het brede deel van de steenweg (tussen Hovenierstraat en Schooldreef). De vermoedelijke duur van die werken is anderhalf jaar. Aansluitend starten de werken aan het smalle deel, in het najaar van 2015 (van Hoveniersstraat tot Keizerpoort), inclusief de vernieuwing van de Keizerpoortbrug en Brusselsepoortbrug. Deze fase zal ook anderhalf jaar duren.

Omdat de Brusselsesteenweg een belangrijke handels- en woonas is, worden zoveel mogelijk parkeerplaatsen behouden en los– en laadzones voorzien. Om die parkeerdruk vanuit de omliggende straten te verminderen zijn er verschillende ingrepen gepland. Zo wordt een buurtparking in de Neerscheldestraat aangelegd. Dit gaat over ongeveer 30 bijkomende parkeerplaatsen. Deze parking zal gerealiseerd zijn vóór het einde van de heraanleg van de steenweg. De inrichting van de Ankerslaan wijzigt, zodat ook daar 38 bijkomende parkeerplaatsen komen. Dit wordt uitgevoerd na de heraanleg van de steenweg. Tot slot worden ook op de site van Treillarmé parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit is goed voor een 50-tal parkeerplaatsen. Deze maatregelen helpen om de druk op de steenweg te verlichten.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info