Wat na Ottenstadion?

1 december 2013

Nu K.A.A. Gent de Ghelamco Arena  in gebruik heeft genomen, verliest het Ottenstadion zijn functie. Het stadsontwikkelingsbedrijf Sogent is na de verhuis van de club gestart met de sloop van ‘den Ot’. Na de sloop zal Sogent op deze plek een duurzame woonwijk van180 tot 200 woningen realiseren met een nieuw wijkpark.

Bedoeling is dat deze woonwijk een schoolvoorbeeld wordt van hedendaagse en duurzame stadsontwikkeling. Begin 2014 zal duidelijk worden hoe die eruit ziet. Op dit moment zoekt Sogent een studiebureau voor de inrichting van het gebied. Wat vast staat is dat er tal van woningen komen met een centraal wijkpark van minstens 1 ha. Het Buffalopark zal enkele verwijzingen naar het verleden bevatten zoals de middenstip. In het gebied komen geen hoge of grote appartementsgebouwen, maar voornamelijk grondgebonden woningen die rechtstreeks toegankelijk zijn op het straatniveau, met minstens één gelijkvloerse bouwlaag en met eigen terras of tuin. Net zoals bij andere projecten zullen 20% van de woningen sociale woningen zijn en 20% bescheiden woningen voor jonge gezinnen met een gemiddeld inkomen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info