Hinderpremie voor Gentse handelaars

26 juni 2017

Vanaf 1 juli zullen handelaars die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in hun straat automatisch kunnen rekenen op een hinderpremie van 2.000 euro. Dit dankzij een nieuw Vlaams decreet dat, o.m. op voorstel van Mathias De Clercq, werd aangenomen. 

Om deze premie toe te kennen wordt gebruik gemaakt van het zgn. GIPOD, een informatieplatform waarin lokale besturen en nutmaatschappijen hun wegenwerken registreren. Om een premie succesvol te kunnen toekennen moet deze databank echter steeds up-to-date zijn. In Gent is het GIPOD al gekoppeld aan de eigen geautomatiseerde projectendatabank van de stad.

Fractievoorzitter Sami Souguir: "Binnenkort zullen de nutsmaatschappijen hierin ook een concreet signaal moeten geven wanneer hun werken effectief van start gaan. Deze maatregel zal de accuraatheid van de data in het GIPOD nog verhogen. Maar ook andere overheden die wegenwerken uitvoeren in Gent moeten aangespoord worden hun gegevens juist en tijdig te registreren."

Om de handelaars zo breed mogelijk te informeren over deze nieuwe hinderpremie, zullen alle specifieke Gentse informatiekanalen voor ondernemers maximaal ingezet worden, zo bevestigde nog schepen Christophe Peeters.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.