Gewezen politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez kandidaat voor Open Vld in Gent

3 januari 2018

Open Vld Gent is verheugd te kunnen melden dat Manuel Mugica Gonzalez (60) kandidaat is bij de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Manuel was tot voor kort woordvoerder bij de Gentse politie en is sedert oktober 2017 met pensioen na een 38-jarige carrière bij de politie. Hij zal een prominente rol spelen in de campagne.

Manuel Mugica Gonzalez kwam in 1980, na twee jaar beroepsvrijwilliger te zijn geweest bij de Zeemacht, in dienst bij de Gentse politie. Na 7 dienstjaren op interventie volgde hij de Officiersopleiding en ging nadien aan de slag bij de Verkeersdienst. In 1991 richtte hij de Migrantendienst op bij de politie, een absolute primeur toen. In 1995 ging hij aan de slag op het kabinet van schepen Sas van Rouveroij. In 2001 keerde hij terug naar de politie, naar de dienst Externe relaties en nadien de dienst Preventie. Vanaf 2011 tot aan zijn pensioen was Manuel als woordvoerder het gezicht van de Gentse politie. 

Kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq: “Ik ben ontzettend blij met Manuel op onze lijst. Meer Gents kan je ze niet hebben: altijd positief, constructief, goedlachs en recht voor de raap. Met zijn ruime ervaring bij de politie is hij een grote aanwinst voor Open Vld Gent. Hij zal onder meer zijn schouders zetten onder het luik veiligheid in ons programma om van Gent een nog veiliger en aangenamer stad te maken. Niemand die ons veiligheidsbeleid beter belichaamt dan Manuel: altijd met de glimlach en toegankelijk. Zacht als het kan, streng als het moet.”

Manuel Mugica Gonzalez: “Na drie sabbathmaanden ben ik tot het besluit gekomen dat ik mijn inzet voor Gent, de stad die mij zoveel kansen gegeven heeft en door wie ik geworden ben tot wie ik nu ben, wil verderzetten. Ik wil mij blijven inzetten voor een warme, solidaire en progressieve stad en  geloof in de kracht en de kansen van Mathias als onze volgende burgemeester. Mathias doet op een positieve, verbindende en toekomstgerichte manier aan politiek. Hij is de juiste man op het juiste moment om onze stad te besturen samen met de Gentenaars. Ik ben dan ook graag ingegaan op zijn vraag om op te komen op zijn lijst. Ik geloof in zijn positief verbindend verhaal en herken mijzelf in zijn sociale gedrevenheid. Zelf heb ik mij steeds sociaal geëngageerd in onze stad, zowel op professioneel vlak als daarbuiten. Ik wil dit sociaal engagement graag verderzetten en mij blijven inzetten om mensen te verbinden in de warme gastvrije stad die Gent is en moet blijven. Tot slot wens ik graag de stem te blijven van mijn vroegere collega’s, die ik nog steeds een bijzonder warm hart toedraag.” 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.