Open Vld Gent geeft groen licht voor bestuursdeelname en duidt schepenen aan

15 december 2018

Zaterdagvoormiddag gaf het lokale ledencongres van Open Vld groen licht voor bestuursdeelname in Gent. Het bestuursakkoord tussen Open Vld, Groen, sp.a en CD&V werd door de leden unaniem goedgekeurd. Aansluitend ging het partijbestuur over tot de aanduiding van de schepenen, de (onder)voorzitter van de gemeenteraad en de leden voor het bijzonder comité sociale dienst (BCSD).

Sofie Bracke (39) wordt schepen voor economie, ondernemen, handel, haven, sport, digitalisering en publiekszaken. Huidig fractievoorzitter Sami Souguir (43) wordt de tweede liberale schepen met de bevoegdheden: stadsontwikkeling, ruimtelijke planning en cultuur.

Als ondervoorzitter van de gemeenteraad duidde het partijbestuur Stephanie D’Hose (37) aan. Ze zal de komende drie jaar, samen met de voorzitter (Groen), mee vormgeven aan de nieuwe invulling om vervolgens van plaats te wisselen en voor drie jaar het voorzitterschap op te nemen.

Tot slot ging het partijbestuur over tot de aanduiding van de leden van het bijzonder comité sociale dienst (BCSD). Daar krijgt gemeenteraadslid Carl De Decker (45) het gezelschap van huidig OCMW-raadslid Nicolas Vanden Eynden (39) en Alana Herman (34), respectievelijke de eerste en tweede opvolger bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

“Alle verkozen kandidaten konden zich kandidaat stellen met het hiervoor vermelde resultaat. We kiezen hiermee tegelijk voor vernieuwing en voor de verderzetting van de jonge maar ervaren ploeg die de afgelopen jaren een mooi parcours heeft afgelegd”, aldus Mick Daman, voorzitter van Open Vld Gent. “Met Mathias De Clercq krijgt Gent, voor het eerst in zestig jaar, opnieuw een liberale burgemeester. Hij zal de vernieuwde ploeg de komende jaren trekken.”

DOWNLOAD HIER HET BESTUURSAKKOORD

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info