Open Vld scoort goed in Gent tijdens de verkiezingen van 26 mei 2019

28 mei 2019

Bij de voorbije federale, Vlaamse en Europese verkiezingen heeft Open Vld goed gescoord in Gent. Op de kamerlijst, met burgemeester Mathias De Clercq als lijstduwer, gaan we er stevig op vooruit in kanton Gent: Open Vld is nipt de tweede grootste partij met 19,34 procent of een stijging met 2,5 procentpunt tegenover de verkiezingen van 2014.

Ook op de Vlaamse lijst scoort Open Vld beter dan gemiddeld: Open Vld behaalt in het kanton Gent 16 procent, wat 2,5 procentpunt meer is dan de score van Open Vld in heel het gewest. Fractievoorzitter Stephanie D’Hose weet haar plaats te verzilveren en gaat naar het Vlaams Parlement. Ook op de Europese lijst is kanton Gent een uitschieter: Open Vld haalt in Gent 20,17 procent. ALDE-voorzitter Guy Verhofstadt zet dus zijn Europese missie verder. We kunnen concluderen dat we in Gent beter hebben gescoord dan in de rest van Vlaanderen. Proficiat aan alle Gentse kandidaten die maandenlang het beste van zichzelf gaven!

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info