Kwijtschelding en uitstel huurgelden

25 mei 2020

Het corona-virus treft onze stad hard. Maar beetje bij beetje komen we opnieuw buiten. Begin april werd al het relanceplan aangekondigd door burgemeester Mathias De Clercq. We maken 25 miljoen euro vrij om Gent en haar Gentenaars te ondersteunen.
Veel huurders van Stad Gent in de cultuur-, sport-, jeugd- en welzijnssector in het bijzonder waren helaas genoodzaakt hun werking - en dus ook hun inkomsten - stop te zetten. Christophe Peeters vroeg naar de stand van zaken. Goed nieuws!

 

Huurgelden/verbruiksvergoedingen/… en forfaitaire bijdragen in de energiekosten dienen niet betaald te worden voor de maanden maart, april en mei 2020. Zij die hun werking wel konden verderzetten kunnen een betalingsuitstel van 6 maanden vragen. Ook panden verhuurd door Sogent en Farys komen in aanmerking.

In de loop van de komende week zullen alle betrokken verenigingen en organisaties hiervan op de hoogte gebracht worden en de nodige informatie en aanvraagformulieren ontvangen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info