Parkeerdruk Drongen in kaart gebracht

1 december 2013

De nieuwe parkeerstudie van Stad Gent is af. In het rapport worden wijk per wijk alle pijnpunten van het huidige parkeerbeleid in Gent blootgelegd. De studie moet de basis vormen voor het nieuwe parkeerbeleid waarmee het stadsbestuur de komende jaren de parkeerdruk in Gent wil doen dalen. De algemene conclusies zijn gekend: op piekmomenten rijden in heel Gent 121.794 auto’s rond terwijl er 121.652 parkeerplaatsen zijn. En de parkeerdruk zal blijven stijgen als we niets doen.

Uit de studie blijkt dat de parkeerdruk ook in Drongencentrum erg hoog is. Zo werd het dorpsplein vroeger als Park&Ride gebruikt door pendelaars die vanaf Drongenplein de bus namen. Sinds het invoeren van een blauwe zone is de parkeerdruk daar sterk verbeterd. Deze ‘Park&Riders’ hebben zich verplaatst naar de A. Catriestraat nabij de bushaltes, de parking aan de school De Mijlpaal en de Zestiengemeten. Het is duidelijk dat er een structurele Park&Ride moet komen met voldoende parkeeraanbod. Het nieuwe Gentse mobiliteitsbeleid wordt dit najaar verder uitgewerkt.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info