Geboorteaangiftes nu ook in AZ Sint-Lucas

12 januari 2017

Vanaf woensdag 4 januari 2017 kunnen ouders hun baby aangeven in een lokaal in de materniteit van het AZ Jan Palfijn. Het AZ Jan Palfijn is daarmee, na het AZ Sint-Lucas, het tweede ziekenhuis in Gent waar de geboorteaangifte van een baby mogelijk is in het ziekenhuis zelf. Daar zorgden schepen Sofie Bracke en OCMW-raadslid Carl De Decker voor.

“Door deze dienstverlening hoeven kersverse ouders nu niet meer naar de loketten aan de Zuid komen”, verduidelijkt schepen van Burgerzaken Sofie Bracke. “80% van de baby’s geboren in het AZ Sint-Lucas wordt al ter plaatse aangegeven, ouders maken dus maar wat graag gebruik van deze dienstverlening.”

Bedoeling is dat tegen de zomer deze dienstverlening ook aangeboden wordt in het Maria Middelares en UZ Gent. Dankzij de opvolging en op vraag van OCMW-raadslid Carl De Decker kon er in het AZ Jan Palfijn al begin dit jaar gestart worden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info