Nog geen strooikouter in Drongen

12 april 2018

Drongen zal deze legislatuur dan toch geen strooikouter krijgen. “De bedoeling was nochtans om die nog dit jaar in te huldigen”, aldus schepen van Burgerzaken Sofie Bracke. “Het plan lag klaar, aan de zijkanten werden hagen aangeplant en het terrein werd al ingezaaid met bloemen. Het archeologisch onderzoek leek een formaliteit voor we konden beginnen aan de aanleg van het terrein. Tot er resten van een romeinse hoeve werden teruggevonden en zelfs sporen uit het brons/steentijdperk."

"Het hele terrein moet nu afgegraven en gezeefd worden. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding en we zijn benieuwd wat het verleden ons zal prijsgeven. Maar het betekent natuurlijk ook een streep door onze rekening. Een strooikouter in Drongen zal dus voor volgende legislatuur zijn.” Intussen blijft de Groendienst van de Stad Gent ook verder werken op het natuurlijker aanleggen van de begraafplaatsen en het zoeken naar een geschikt terrein voor een begraafbos.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info