Werken Muidebrug uitgesteld

13 december 2019

De geplande werken om de Muidebrug te automatiseren werden tot nader orde uitgesteld. Gemeenteraadslid Veli Yüksel contacteerde het stadsbestuur en de diensten van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters en bracht zo de bal aan het rollen. 

Normaal gezien zou de brug vanaf woensdag 4 december meerdere keren per dag afgesloten worden om nieuwe systemen te testen. Omdat de buurt kreunt onder de werken aan de Vliegtuiglaan en de Meulestedebrug gaan die werken niet door.

 

Het was gemeenteraadslid Veli Yüksel die de bal aan het rollen bracht. “Er wordt gewerkt aan de Meulestedebrug en de Vliegtuiglaan aan de Weba is ook afgesloten voor het verkeer”, stelt Yüksel.

“Vandaag is het al vaak aanschuiven met die werven. Extra werken zouden voor nog meer verkeersellende hebben gezorgd. Het lijkt mij beter om die werken uit te stellen tot na de heropenstelling van de Meulestedebrug”, aldus Yüksel.

 

Er wordt minstens tot 20 december gewerkt aan de Meulestedebrug. Yüksel contacteerde het stadsbestuur en de diensten van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters. De Vlaamse Waterweg besliste om de werken aan de Muidebrug uit te stellen.

We stellen de werken aan de Muidebrug nu uit”, legt Karen Buyse van de Vlaamse Waterweg uit. “Wanneer de werken weer ingepland worden bekijken we nog met het Gentse stadsbestuur.”

 

Yüksel vraagt een betere algemene coördinatie van werken in Gent. “Ik vraag dat de wegenwerken in onze stad in de toekomst beter op elkaar afgestemd worden. De bereikbaarheid van Gent en onze deelgemeenten, daar moeten we op toezien”, besluit Yüksel.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info