Albrecht Dürerlaan

9 juli 2020

De werken in de Botestraat-Groenestaakstraat-Gaverstraat zijn na 2,5 jaar afgerond. Dit is een goede zaak want het gaat om een belangrijke verbindingsas.
In de onmiddellijke omgeving ligt de Albert Dürerlaan er echter niet goed bij, zo melden buurtbewoners.

Het asfalt is losgekomen door het vele verkeer dat er is over gereden (omleiding tijdens de werken), de boordstenen steken uit en er wordt jammer genoeg vaak op de voetpaden geparkeerd waardoor deze, als het regent, kapot gaan. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor voetgangers die op straat gedwongen worden.

Vraag:
Zijn er ook plannen om de Albrecht Dürerlaan aan te pakken zodat deze terug in goede staat is en de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers gegarandeerd is?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid

Antwoord:
Er zijn momenteel geen plannen om de Albrecht Dürerlaan opnieuw aan te leggen of er ingrijpende werken uit te voeren. Specifieke problemen kunnen zoals steeds gemeld worden aan Gentinfo op het nummer 09 210 10 10. De Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen gaat vervolgens ter plaatse voor controle en eventueel lokaal herstel indien nodig. Sowieso blijft de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen instaan voor het curatief onderhoud van de Albrecht Dürerlaan.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info