Fietspad tussen Boelenaar en Antoon Catriestraat

7 juli 2020

Buurtbewoners zijn blij te constateren dat er steeds meer gefietst wordt in en rond de Halewijnwijk te Drongen. Ook het kleine fietswegje dat Boelenaar en de Antoon Catriestraat met elkaar verbindt wordt steeds meer ontdekt door de fietsende Gentenaar. 

Helaas ligt die fietsweg er in slechte staat bij, wat onderhoud betreft. Steeds sterker uitdijende beplanting en overhangende takken maken het fietswegje elke week smaller.  

Buurtbewoners zijn dan ook steeds meer getuige van fietsers die voor het eerst het wegje gebruiken en ten val komen. Een spijtige zaak. 

Vraag:
Kan de mogelijkheidbekeken worden om deze fietsweg van onderhoud te laten voorzien zodat de fietsers er terug comfortabel en veilig gebruik van kunnen maken?

Mattias De Vuyst
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De ‘uitdijende beplanting en overhangende takken’ zijn afkomstig van privé-gronden en dus niet in beheer van de stad. We hebben gevraagd aan de gemeenschapswacht om ter plaatse te gaan, te inventariseren welke eigenaars in gebreke blijven en hen vervolgens aan te manen om te snoeien.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info