parkeerplaatsen Drongen

9 september 2021

Twee ambulante handelaars zijn recent verhuisd van de Koninginnelaan naar het centrum van Drongen. Dit is een goede zaak, ook voor de sfeer. Hierdoor zijn de borden (verbodsbord E1) die vragen niet te parkeren op zaterdag tijdens de voormalige ‘mini-markt’ gedateerd.

Aangezien het enige doel dat zij beogen (lees: beoogden) is het vrijwaren van plaatsen voor de respectievelijke kramen, zou het goed zijn het parkeerverbod er op te heffen. Op die manier kunnen er op deze tijdstippen personenwagens parkeren voor klanten van Pietje Pekje en Nachtwinkel Sangha. Sommige klanten van die laatste parkeren zich nu te vaak dubbel of op de rijweg. Wat uiteraard niet de bedoeling is maar wat wel gevaarlijke situaties oplevert.

Vraag:
Graag vraag ik u dit te willen bekijken.

Mattias De Vuyst
Gemeenteraadslid

Antwoord:
Uw vraag kwam ook bij ons terecht via Politie en Dienst Feesten en Ambulante handel. De permanente parkeerverboden (met tijdsvenster) werden ondertussen verwijderd.

Op de locatie t.h.v. Pietje Pek en de nachtwinkel heeft de politie ook reeds gevraagd om de parkeervakken aan te duiden met belijning. Dit is helaas niet mogelijk gezien de ruimte te klein is om haakse parkeerplaatsen te schilderen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info