Aftrap Tour de France

12 februari 2007
Op 9 juli doet de Tour de France Gent aan. Het aftellen is zaterdag begonnen.

Een aftelklok op de middenberm van de Charles de Kerchovelaan telt sinds zaterdag af naar 9 juli. Die dag rijdt het Tourpeloton van het Franse Duinkerke naar Gent. De derde rit in de Ronde van Frankrijk komt Gent binnen via de Gaverlandstraat in Baarle-Drongen.

De renners blijven de N466 (Baarledorpstraat, Deinsesteenweg, Drongensesteenweg) volgen tot het kruispunt met de stadsring. Aan de Rooigemlaan steken zij de ring over om hem in tegenovergestelde richting te volgen tot de Charles de Kerchovelaan. Stad en provincie trekken samen 500.000 euro uit om van het Tourbezoek een volksfeest te maken.

De aftrap werd zaterdag gegeven door onder meer premier Guy Verhofstadt (VLD), burgemeester Dani?l Termont (SP.A), schepen Christophe Peeters (VLD), gouverneur Andr? Denys en gedeputeerde Carina Van Cauter (VLD). De gouverneur won de sprint van het selecte groepje, hoewel op voorhand afgesproken was dat iedereen samen over de meet zou rijden. 'Ik kon het niet laten'', lachte Andr? Denys. 'Op de fiets komt het kind in mij naar boven.''

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.