Lediging van afvalkorven in Keiskant, Drongen

15 oktober 2013

In de commissie sport van april ll. kaartte ik bij collega Tapmaz een aantal pijnpunten op de sportsite Keiskant in Drongen aan, waaronder de gebrekkige lediging van de afvalkorven aan de wandelweg tussen de golfsite en de voetbalterreinen.

Uit zijn antwoord bleek toen dat de afvalkorven regelmatig worden geledigd door Ivago. Buurtbewoners signaleren me echter opnieuw dat de afvalkorven niet, of niet meer voldoende, worden geledigd en het afval rond de afvalkorven zich opstapelt.

  • Wat is de frequentie van de lediging van deze afvalkorven?
  • Werd een frequentere lediging reeds in overweging genomen?
  • Zo nee, wat is hiervoor de reden?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Er staat inderdaad een afvalkorf tussen de voetbalaccommodatie en het golfterrein. Deze korf werd er geplaatst door de stad Gent (dienst Facility Management), echter zonder medeweten van de planningsdienst van IVAGO.

De Groendienst heeft op vraag van IVAGO de korf vervangen door het vaste type dat de Groendienst gebruikt en met een inhoud van 70 l.

Volgens planning zou IVAGO deze korf tweewekelijks leegmaken. Dit is echter vandaag niet mogelijk.

Door een parkeerslot is deze weg niet toegankelijk voor een voertuig van IVAGO, waardoor de medewerkers zo'n 250 m te voet zouden moeten afleggen met een zware zak.

IVAGO vroeg de dienst Facility Management om het parkeerslot weg te nemen of te vervangen door een slot dat IVAGO ook kan openen. IVAGO en dienst Facility Management bekijken verder hoe dit probleem kan verholpen worden.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.