Extra middelen voor Nieuw Gent

13 juni 2020

De komende jaren investeert de Stad Gent fors in de wijk Nieuw Gent. Niet alleen worden de 6 sociale woontorens vervangen door nieuwe, kwalitatieve sociale woningen, er komt ook een nieuw centraal park. Het Rerum Novarumplein en de Kikvorsstraat worden heraangelegd. “We investeren niet alleen in stenen, maar vooral ook in mensen”, aldus burgemeester Mathias De Clercq.

Nieuw Gent is een wijk met veel uitdagingen. Deze legislatuur trekt het stadsbestuur 19 miljoen euro uit voor de herwaardering van de wijk. 10 miljoen euro gaat naar de vervanging van de zes sociale woontorens. Daarbovenop trekt de stad voor periode 2020-2020 3,2 miljoen euro uit voor de werking van buurtorganisaties en stadsvernieuwing. Blikvangers zijn de herinrichting van het volledige park rond de woontorens, een nieuw sportveld dat gedeeld wordt met basisschool De Panda en nieuwe lokalen voor Scouts In Kriko. Er wordt ook stevig ingezet op het sociaal weefsel in de wijk, met een extra straathoekwerker, verderzetting van wijkhijs Bij Pino en een wijkwerkplaats waar mensen begeleid worden naar een job of een opleiding.

Het aanbod aan cultuur- en vrijetijdsbesteding wordt sterk uitgebreid. Verschillende organisaties krijgen extra ondersteuning om hun aanbod gericht op de buurt op te drijven. Het gaat ondermeer om bijkomende wijkateliers, laagdrempelige muzikale projecten voor kinderen en straatkunstactiviteiten in cocreatie met de bewoners. Het Jeugdhuis Nieuw Gent, de Speel-o-theek en Circusplaneet zullen ook de komende jaren hun werking verderzetten.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info