Hinder dierlijke uitwerpselen

29 juni 2015

Stad Gent startte enkele weken geleden de campagne ‘Samen houden we de buurt hondenpoepvrij’ om burgers te sensibiliseren rond de opruimplicht voor hondenpoep. Naar aanleiding van deze campagne werd mij gesignaleerd dat het niet langer alleen honden zijn die verantwoordelijk zijn voor uitwerpselen die op straat achterblijven.

Ook de kuddes schapen die regelmatig de stad aandoen laten hun sporen na op straat, evenals de paarden van de Federale Politie die ingezet worden bij wedstrijden in de Ghelamco Arena. In het politiereglement is echter enkel een opruimplicht voor hondenpoep opgenomen.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

Welke maatregelen zullen genomen worden om de hinder, veroorzaakt door de uitwerpselen van andere dieren dan honden, te voorkomen en op welke termijn?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Wij kregen hierover tot op heden geen klachten binnen.

Het opruimen van de uitwerpselen is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de schapenhoeders en van de Federale Politie.

De schapen lopen slechts zelden over straat. Wij zullen aan VZW De Grazer vragen hier desondanks meer aandacht aan te besteden.

De Politie zal hierop bij de inzet van paarden bij voetbalwedstrijden scherper op toezien.

Daniel Termont
Burgemeester

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.