›› Home ›› Partij ›› Stedendag

Stedendag

Op 14 oktober 2017 zijn we exact een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk moment voor Gent en de Gentenaars! Open Vld organiseert daarom een Stedendag, met in de voormiddag een lokaal stadstreffen in Theater Scala. In de namiddag inviteert kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq je in de Oude Vismijn voor stadswandelingen, een boottocht en een drink. Kom af, denk mee, en doe mee!
 

Programma

Voormiddag - Gent van Straks:
stadsgesprekken met uitdagende inzichten

Via drie stadsgesprekken met experten uit het veld denken we samen met de Gentenaars na over het Gent van straks. Met als thema's Samenleven & Ontplooien, Stadsontwikkeling & Mobiliteit en Welzijn & Onderwijs. Rode draad doorheen de gesprekken zijn de begrippen stedelijke ambitie, innovatie en duurzaamheid.

 • 09u30 Ontvangst in Theater Scala (Dendermondsesteenweg 163)
 • 10u00 Start stadsgesprekken

  Samenleven & Ontplooien: Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose gaat in dialoog met externe experten Brice De Ruyver (criminoloog UGent), Philippe Van Cauteren (artistiek directeur SMAK), Xavier Cloet (bezieler cirQ vzw) en culturele duizendpoot Badra Djait.

  Stadsontwikkeling & Mobiliteit: Schepen Christophe Peeters en fractievoorzitter Sami Souguir in debat met architecten Dirk Coopman en Luc Eeckhout, beiden tevens docent aan de faculteit architecteur van de KU Leuven.

  Welzijn & Onderwijs: Schepen Sofie Bracke legt uitdagende stellingen voor aan Karin Heremans (directeur Koninklijk Atheneum Antwerpen), Olivier Szafiro (Directeur IVG-school Gent), Freya De Meester (Beleidsondersteuner Freinetschool De Loods) en onderwijsexpert Jo De Ro (Vlaams Parlementslid en schepen van Onderwijs in Vilvoorde)

  Kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq verzorgt de uitleiding
 • 12u00 Broodjeslunch
   

Namiddag - Stedendag Open Vld

Mathias De Clercq inviteert en leidt je samen met Sofie Bracke, Christophe Peeters, Sami SouguirStephanie D'Hose, Carl De Decker, Yoeri Note en Nicolas Vanden Eynden rond in zijn geliefde stad. Achteraf genieten we samen van een frisse pint in de Oude Vismijn.

 • 13u30 Ontvangst in Oude Vismijn (Rekelingestraat 5)
 • 14u00 Start stadswandelingen

  De wandeling gaat langs de leukste en meest inspirerende plaatsen in Gent: van de vernieuwde Korenmarkt tot de nieuwe stadsbibliotheek De Krook
   
 • 16u30 Terugkeer met bootje naar Oude Vismijn
 • 17u00 Drink en toespraken door Gwendolyn Rutten en Mathias De Clercq
 • 18u30 Einde receptie
 • 19u00 Activiteit Jong Vld

  Na de receptie organiseren de jongeren nog een bezoek aan de stadsbrouwerij Gruut, waar er naast een degustatie ook de gelegenheid is om een hapje te eten. Interesse? Deze activiteit is betalend en je schrijft er apart voor in.

SCHRIJF JE HIER IN

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.