›› Home ›› Provincieraad ›› Beleid

Beleid

Oost-Vlaanderen is een prachtige provincie. Het is er goed om te werken, te wonen, te leven … Oost-Vlaanderen geeft mensen volop de kans om zich te ontspannen en zich te ontwikkelen. Iedereen krijgt er de kans om bij te dragen tot de samenleving.

De voorbije decennia hebben wij de troeven van onze provincie mee uitgebouwd: een lage belastingdruk, economisch waardevolle bedrijven, twee bloeiende havens, een sociale economie, lekkere streekproducten, boeiende recreatiedomeinen, heel wat fietssnelwegen, sportmogelijkheden, gerenommeerde onderwijsinstellingen, een realistisch ruimtelijk beleid dat gesteund is op participatie, …

Ook de komende jaren willen we - vanuit de oppositie - op dit elan verder gaan en onze provincie verder uitbouwen tot een topregio, via een geïntegreerd beleid over de verschillende beleidsdomeinen heen. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de aanleg van duurzame bedrijventerreinen die meerdere gemeenten ten goede komen, waarbij mobiliteit, economie, milieu en woonbeleid samenkomen. Maar ook aan de aanleg van fietssnelwegen, waarbij milieu-, economische en toeristische overwegingen meespelen. Samenwerking met alle partners is de sleutel tot succes.

Verder gaan we voor een moderne, transparante, toegankelijke en flexibele overheid, die verantwoord omgaat met collectieve middelen, bij de besluitvorming de gelijke kansen- en singeltoets toepast en inspeelt op maatschappelijke veranderingen zoals klimaat, energie, digitalisering, demografie en mobiliteit.

Lees ons volledig verkiezingsprogramma op www.vldfractie-ovl.be

 

 

 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info