Voorstel overbruggingssubsidie aan School & Ziekzijn Oost-Vlaanderen vzw

19 februari 2020

In de provincieraad van februari deed raadslid Martine Verhoeve het voorstel om een overbruggingssubsidie voor School & Ziekzijn O-Vl vzw te voorzien. De meerderheid – met uitzondering van één lid – stemde dit voorstel weg.

School en Ziekzijn is een organisatie die zieke kinderen en jongeren uit de basisschool en het secundair onderwijs helpt. Leerlingen die langdurig of vaak afwezig zijn op school door ziekte, ongeval, heelkundige ingreep of psychische problemen krijgen kosteloos les thuis door vrijwilligers-lesgevers.

In het verleden kreeg deze organisatie van de provincie een jaarlijkse subsidie van 7.500€, welke vanaf 2020 integraal werd geschrapt. Gelukkig wordt deze organisatie in het Vlaams Regeerakkoord erkend en zullen er wellicht van daaruit middelen voor voorzien worden. Men spreekt in dit akkoord van “het diverse aanbod van onderwijs voor zieke leerlingen te evalueren”, het is dus afwachten wat en vooral wanneer men vanuit Vlaanderen iets zal voorzien. Uiteraard werkt deze organisatie in tussentijd verder en kunnen zij alle middelen goed gebruiken. Vandaar mijn voorstel om een overbruggingssubsidie te voorzien.

Concreet voorstel: In afwachting van Vlaamse middelen, wordt aan School & Ziekzijn Oost-Vlaanderen vzw een jaarlijkse subsidie van 7.500€ gegeven.

Martine Verhoeve
Provincieraadslid

 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.