›› Home ›› Nieuws

Lachgas voortaan bestraft met GAS-boete

29 november 2019

Op de gemeenteraad van november is op voorstel van burgemeester Mathias De Clercq beslist om het oneigenlijk gebruik van lachgas te sanctioneren met een GAS-boete. 

“Het oneigenlijk gebruik van lachgas brengt ernstige gezondheidsrisco’s met zich mee”, aldus de burgemeester. “We nemen dit dan ook op in ons politiereglement zodat effectief kan opgetreden worden."

Het gebruik van lachgas is een verontrustend fenomeen. Het is een vluchtig snuifmiddel welke een onmiddellijke euforische roes teweegbrengt, maar ook misselijkheid, bewusteloosheid en zelfs brand- of vrieswonden kan veroorzaken. Daarom wordt voortaan de verkoop en het bezit van lachgas gericht op het oneigenlijk gebruik ervan,  gesanctioneerd met een gemeentelijke administratieve sanctie. Daarnaast zal de stad ook via preventie en sensibilisering acties ondernemen om dit fenomeen tegen te gaan.

Burgemeester De Clercq: “We nemen deze problematiek zeer ernstig. We willen een duidelijk maatschappelijk signaal geven dat het inhaleren van lachgas gevaarlijk kan zijn. We gaan hier als stadsbestuur enerzijds sterk op rond sensibiliseren, maar ook heel duidelijk handhaven en tegen optreden, onder meer op basis van de nieuwe passage in het politiereglement.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info