Nieuws ››

Kordate aanpak onveiligheid Brugse Poort

Burgemeester Mathias De Clercq heeft een stevig pakket maatregelen aangekondigd om de veiligheid en rust in de wijk Brugse Poort te herstellen. Er komen twee camera’s op en rond het Seghersplein, de Gentse politie voert systematische controles en roadblocks uit, met het parket is een lik-op-stuk beleid afgesproken, en Dienst Vreemdelingenzaken zal bijkomend inzetten op het opsluiten en terugsturen van illegale drugsdealers. “We maken prioritair werk van een veilige, leefbare wijk. Daar bouwen we verder op samen met de bewoners en organisaties in de wijk”, aldus burgemeester De Clercq. Ook gemeenteraadslid Manuel Mugica Gonzalez deed een stevige tussenkomst op het onderwerp.

Lees meer...


Mathias en Stephanie in het partijbestuur!

Vrijdag 22 mei werd Egbert Lachaert in een stemronde verkozen tot de nieuwe voorzitter van Open Vld. Het partijbestuur bestaat uit 21 leden, inclusief de voorzitter. Zowel burgemeester Mathias Declercq als fractievoorzitter Stephanie D'Hose wisten als Gentse kandidaten een zitje in het partijbestuur binnen te halen. Mathias behaalde het 8ste meeste stemmen van de 116 kandidaten voor het partijbestuur. Stephanie eindigde op de 21ste plaats, maar vervoegt het partijbestuur als opvolger van voorzitter Egbert Lachaert. Hij heeft als voorzitter een vaste plaats in het bestuur. De resultaten kan je hier bekijken. Veel succes Mathias en Stephanie! 


Extra financiŽle steun kwetsbare Gentenaars

Carl De Decker is als gemeenteraadslid én BCSD-lid sterk betrokken bij het Gentse armoedebeleid. Nu meer dan ooit is de opvolging daarvan ook bijzonder belangrijk. Gentenaars die in normale omstandigheden geen aanspraak maken op een leefloon kregen het de afgelopen maanden soms extra moeilijk door een terugval op tijdelijke werkloosheid. Carl deed een gepassioneerde tussenkomst tijdens de commissie en de gemeenteraad.

Lees meer...


Geen eenrichtingsstraten voor voetgangers en opnieuw koopzondagen

Het leven in Gent start beetje bij beetje opnieuw op. Ook gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot was blij met de heropstart van de winkels op 11 mei. Als handelaar weet hij als geen ander wat er leeft tijdens die heropstart. Gemeenteraadslid Veli Yüksel wou weten of de koopzondagen binnenkort weer zouden doorgaan. Schepen Sofie Bracke bracht voor beide positief nieuws.

Lees meer...


Voor het eerst museumtickets online

De coronamaatregelen brengen ook goede zaken met zich mee. De digitalisering van onze stad en haar verschillende diensten raakte in een stroomversnelling. Ook de musea heropenden, na een lange sluiting, op 18 mei opnieuw de deuren. Geen grote massa mensen, wel bezoekers met een ticket dat ze vooraf online konden bestellen. Een primeur voor de Gentse musea en ook schepen Sami Souguir en schepen Sofie Bracke zijn zeer tevreden met deze beslissing. "De musea moesten plots heel snel schakelen, maar het systeem werkt goed en zal ook na de coronamaatregelen blijven doorlopen", klinkt het bij schepen Souguir. Schepen Bracke vult aan: "de mensen van Digipolis hebben dag en nacht doorgewerkt om deze versnelde digitalisering mogelijk te maken. Ze hebben fantastisch werk geleverd!"


››   Meer nieuws
Vragen ››

Fietspad kruispunt Hogeweg

De verkeerssituatie aan het kruispunt Hogeweg, Farmanstraat en de Singel vraagt dringend om een ingrijpende aanpak teneinde te komen tot een verkeersveilige situatie voor alle weggebruikers en in het bijzonder de fietsers. Lees meer...


EK voetbal 2020

Komende zomer vindt het Europees kampioenschap voetbal plaats. Uit ervaring bij vorige tornooien waar de Belgen aan deelnamen weten we dat dit enorm veel teweegbrengt in ons land. Lees meer...


Leefloonstudenten (2)

Op 28 oktober 2019 stelde gemeenteraadslid Carl de Decker reeds een vraag over de leefloonstudenten.  Lees meer...


Heraanleg Vlierstraat - Bommelstraat

Op 21 november ll. werden de ontwerpplannen voorgesteld van de heraanleg Vlierstraat – Bommelstraat. Lees meer...


Behalen rijbewijs als onderdeel van een activeringstraject naar werk

In het bezit zijn van een rijbewijs is een belangrijk pluspunt bij het solliciteren. Het wordt vaak gevraagd door werkgevers in functie van de job alsook in het kader van woon-werkverkeer: soms zijn werkplekken (industrieterreinen) moeilijk tot niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Lees meer...


Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.