Nieuws ››

Stephanie en Christophe komen sterk tussen op themacommissie dekolonisering

Schepen van cultuur, Sami Souguir maakte tijdens de themacommissie dekolonisering nogmaals duidelijk: “Wij zullen als stad geen enkel boek uit onze bibliotheken censureren. We gaan ook geen boeken labelen of verwijderen.” Fractievoorzitter Stephanie D'Hose trad in haar tussenkomst het college vol overtuiging bij en ook gemeenteraadslid Christophe Peeters deed een kritische tussenkomst over de ingediende nota. 


Tussenkomst Stephanie D'Hose meerjarenplanning

Tijdens de gemeenteraad van maandag 14 december hield onze fractievoorzitter een tussenkomst over de meerjarenplanning. Lees ze hier integraal. Lees meer...


Provincie Oost-Vlaanderen neemt extra coronamaatregelen

"In de provincie Oost-Vlaanderen gelden, naast de federale en Vlaamse coronamaatregelen, nog bijkomende maatregelen", dat laat provincieraadslid Martine Verhoeve weten.

Lees meer...


FeeŽrieke eindejaarsverlichting als opsteker tijdens corona

Vanaf 27 november baden Gent en haar deelgemeenten weer in feeërieke eindejaarsverlichting. Door een nieuwe samenwerking met een andere firma, zal alle eindejaarsverlichting in de binnenstad gloednieuw zijn.

Lees meer...


Artiestencheques helpen vrijetijdssector mee uit coronadal

Zowel de lokale middenstand als de cultuursector werden bijzonder hard getroffen door de coronacrisis. Het mag dan ook niet verbazen dat een groot deel van het Gentse noodfonds aan deze sectoren wordt toebedeeld.  Lees meer...


››   Meer nieuws
Vragen ››

Verkeersproblematiek Muide/Meulestede

De wijken Muide en Meulestede kampen al geruime tijd met verkeersoverlast en -onveiligheid. Sinds de aanvaring van de Meulestedebrug en de herstelling van de brug is de mobiliteit in deze wijken problematisch geworden. Het gebied kreunt onder de enorme toevloed van verkeer dat zijn weg zoekt door de woonwijken.

Lees meer...


Pingpongtafel Baudelopark

De stad zet sterk in op kleinschalige buurtsportinfrastructuur: trapveldjes, street workouts,... Terecht, het is de ideale manier om mensen aan het bewegen te krijgen, op de meest laagdrempelige manier.

Lees meer...


Geluidsoverlast naar aanleiding van de verkeersmaatregelen Moscou viaduct

Op het Moscouviaduct zijn enkele maanden geleden snelheidsbegrenzende paaltjes en rijbaankussens aangelegd. Er wordt te vaak veel te snel gereden en maatregelen drongen zich op.

Lees meer...


Zebrapaden in nieuwe woonwijken

Gemeenteraadslid Patricia De Beule is, samen met de buurtbewoners, verheugd met de komst van het zebrapad in de Groenstraat ter hoogte van de E.Schattemanstraat.

Lees meer...


Werkzaamheden Vliegtuiglaan

Tijdens het vragenuur van februari 2020 vroeg gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot naar de situatie ter hoogte van de wegwerkzaamheden aan de Vliegtuiglaan. Lees meer...


Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.