›› Home ›› Nieuws

Gentse economie blijft groeien

7 mei 2024

In 2023 investeerden buitenlandse bedrijven meer dan 207 miljoen euro in de Gentse economie. Dat staat in de meest recente socio-economische schets van Gent. “Gent blijft ook dé jobmotor van de regio.", zegt schepen van Economie Sofie Bracke.

De Gentse bedrijven en startups blijven in trek, dat is de conclusie van de meest recente socio-economische situatieschets. Zelfs de Financial Times heeft Gent in het vizier en ziet de stad als één van de Europese steden van de toekomst. Sofie Bracke: “We zien inderdaad een robuuste groei van onze economie. De laatste tien jaar gaat het echt wel hard in Gent, vooral onze technologiesector wekt veel interesse op. Zo pompten buitenlandse investeerders vorig jaar meer dan 207 miljoen euro in 30 Gentse projecten. Dat bedrag ligt lager dan in 2022, maar dat was dan ook een echt boerenjaar. Dat kan je niet als maatstaf gebruiken.”

Uit de schets komt Gent ook naar voren als dé regionale jobmotor. In 2023 waren er per 100 Gentenaars maar liefst 122 arbeidsplaatsen. “Dat ligt fors boven het Vlaamse gemiddelde (74) en ook boven bijvoorbeeld Antwerpen (90). Met de uitbouw van Eiland Zwijnaarde komen daar nog veel jobs bij. Op dit moment werken er een kleine 700 mensen, in 2029 zullen dat er naar schatting 4400 zijn!”, zegt schepen Sofie Bracke.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info