›› Home ›› Nieuws

Open VLD kiest Carl De Decker als lijsttrekker voor de provincieraad

7 mei 2024

Huidig Gents gemeenteraadslid Carl De Decker trekt op 13 oktober de provincieraadslijst Voor Open VLD in de regio Gent-Eeklo. De Decker is bezig aan zijn derde legislatuur voor de partij in de Gentse gemeenteraad. Hij is er sinds 2019 adjunct-fractieleider voor de liberalen. Eerder was hij ook OCMW-raadslid.

Met Carl De Decker kiest de partij voor een nieuw gezicht in de provincieraad: “Ik heb me de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor de Gentenaars en wanneer de kiezer dat toelaat, wil ik dat vanaf volgend jaar voor alle Oost-Vlamingen doen. Als kopman zal ik een sterk team samenstellen met liberalen die net als mij streven naar een maatschappij waar vrijheid, ondernemingszin en creativiteit centraal staan.”, zegt Carl De Decker.

Over een mogelijke afschaffing van het provinciale bestuursniveau is Carl De Decker duidelijk: “Kijk, mijn partij staat voor een efficiënte overheid dichtbij de burger. En dus moeten we kritisch durven kijken naar alle overheden in ons land. Een slankere overheid blijft één van onze speerpunten. Maar zolang de provincie als beleidsorgaan bestaat, zullen wij gaan voor een performant en slagkrachtig provinciebestuur dat een verschil maakt voor de Oost-Vlaamse burgers en ondernemers. Dat hebben we in het verleden gedaan vanuit de meerderheid maar even goed deze bestuursperiode vanuit de oppositie. Maar onze ambitie is duidelijk: wij willen terug aan het roer staan vanaf 2025.”

Carl De Decker heeft met verbazing gekeken naar het debacle rond het ruimtelijk beleidsplan. “Dat plan moest de krijtlijnen vastleggen van hoe we met de schaarse ruimte omspringen de komende decennia maar is afgevoerd na de vele kritiek van burgers, bedrijven en lokale overheden. Dat het uiteindelijk is ingetrokken is een goede zaak want beter geen plan dan een slecht plan. Maar we zijn het aan de toekomstige generaties Oost-Vlamingen verplicht om er volgende legislatuur wél ernstig werk van te maken in overleg met alle betrokken actoren”, aldus Carl De Decker.

De komende jaren komen heel wat uitdagingen op ons af. Carl De Decker: “En dus moeten we daarop inspelen. Dat betekent onder meer onze economie en werkgelegenheid coördineren en meer gebiedsgerichte samenwerking tussen de besturen tot stand brengen om zo bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te verhogen. Onze provincie huisvest bijzonder belangrijke economische spelers. We hebben niet alleen North Seaport die zich uitstrekt tot voorbij de Nederlandse grens, er is ook het Technologiepark in Zwijnaarde, Arcelor Mittal of Volvo Cars.”

Oost-Vlaanderen telt bijzonder boeiende steden, pittoreske dorpen, mooie natuur en recreatiedomeinen met een aanbod aan sport en vrije tijd waar iedereen zijn gading in kan vinden. “Daar wil ik nog meer op inzetten. Oost-Vlaanderen heeft grote troeven op vlak van ontspanning, recreatie en toerisme. We moeten daar meer mee durven uitpakken.”

Ook het provinciaal onderwijs ligt hem nauw aan het hart: “Door mijn jarenlange ervaring in dienst bij de UGent weet ik hoe belangrijk goed onderwijs is voor de toekomstkansen van elk kind en jongere”, stelt Carl De Decker. “Kortom, ik kijk er enorm naar uit en ga de komende maanden nog meer dan vroeger de boer op in gans de provincie. Ik dank mijn partij daarbij voor deze unieke kans.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info