›› Home ›› Nieuws

Inhuldiging nieuw gebouw Fluvius

26 maart 2024

Op maandag 11 maart huldigde Fluvius plechtig zijn nieuwe regiogebouw  in. Daarmee verlaat het netbedrijf na ongeveer een eeuw de site aan de Bomastraat binnen de Kleine Ring. In het bijzijn van Gentse burgemeester Mathias De Clercq en adjunct-fractieleider Carl De Decker, huldigden CEO Frank Vanbrabant en regiomanager Dirk Smet met trots het nieuwe kantoorgebouw aan The Loop in Gent in.

De uitvalsbasis van Schelde-Lieve, zoals de netbeheerder zijn regio in het noorden van Oost-Vlaanderen noemt, moet daarbij een toonbeeld worden van duurzaamheid: "Zo scoort het gebouw dankzij aandacht voor hernieuwbare energie, energiezuinigheid en optimaal hergebruik van water, maar liefst 20 procent beter dan de huidige EPB-wetgeving. Deze nieuwbouw past in een ruimere huisvestingsstrategie van Fluvius, waarbij al de kantoren op termijn verduurzaamd worden. En van hun oude site maken we een buurtpark en een scholencampus.", zegt ondervoorzitter van Fluvius Christophe Peeters en bestuurder van Imewo Carl De Decker.

In totaal huisvest de regio 235 medewerkers in dit nieuwe kantoor. Zij werden, samen met hun gezin, op zondag al warm onthaald op de nieuwe site. Ze komen hier terecht in een groene omgeving: rond het gebouw is 2600 vierkante meter groen ingericht met aandacht voor onderhoudsvriendelijke, inheemse beplanting. 

De Gentse Fluviussers hoeven bovendien niet meer door het stadscentrum, zonder daarbij aan mobiliteit in te boeten. Hun nieuwe werkplek bevindt zich immers op minder dan 3 kilometer fietsen of wandelen vanaf het station Gent Sint-Pieters en ligt netjes ingesloten tussen de R4 en de E40, waardoor het dagelijkse pendelen voor hen meteen een stuk rustgevender en veilig wordt. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info