Openbare Fietspompen ook voor de deelgemeenten?

3 maart 2008
In de pers verschenen recent berichten dat de stad Gent een modern ogende fietspomp heeft geinstalleerd aan het Belfort. Het is de derde openbare fietspomp van Gent: ook bij de stadsbibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein en bij Max Mobiel aan de Voskenslaan staat een gratis fietspomp.

Ik vind dit een goed initiatief.

Wil het stadsbestuur overwegen om dit initiatief uit te breiden naar andere locaties in onze stad en in het bijzonder naar de deelgemeenten? Indien ja, welke locaties en deelgemeenten komen in aanmerking? Wat kan de timing van ??n en ander zijn? Indien neen, wat zijn hierbij de overwegingen?

Sofie Bracke
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Om compleet te zijn, zijn er meerdere openbare fietspompen. Er zijn enkele (vaste) fietspompen in het straatbeeld die iedereen kan gebruiken.

  • de fietsherstelplaats van de Universiteit Gent
  • aan het Fietsendepot
  • tussen het AC en de Bibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein
  • Max Mobiel-gebouw
  • Belfortparking

De bedoeling is om dit nog uit te breiden maar fietspompen zijn zeer vandalisme gevoelig. We hopen nu met de nieuwe pomp dat dit zal verbeteren. We willen dit eerst uittesten en evalueren alvorens verder uit te breiden.

Karin Temmerman
Schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info