Gevaarlijke verkeerssituatie Gentstraat Oostakker

25 april 2022

Ruim drie jaar geleden vroeg gemeenteraadslid Carl De Decker schriftelijk naar een gevaarlijke verkeerssituatie. De uitrit van het cafe Walput aan de Gentstraat te Oostakker ligt gevaarlijk dicht bij de voorziene fietsstrook als men onmiddellijk links buiten rijdt. Dit heeft al meerdere malen tot een (bijna) aanrijding geleid en de buurt vreest dat er nog meer ongelukken zullen volgen als de rijrichting niet wordt aangepast en de auto's verplicht worden om rechts rond het pleintje te rijden.

Vraag was dan ook of er een blauw verkeersbord met richtingaanwijzing naar rechts kan geplaatst worden rechtover de uitrit in het belang van de verkeersveiligheid.

De schepen antwoordde als volgt: “Het verkeersbord F19 (éénrichting) zal verplaatst worden naar het begin van de Driezwaantjesstraat (zijarm van de Gentstraat); ter hoogte van het café Walput, zodat er door bewoners van de Driezwaantjesstraat steeds weggereden wordt langs de andere straatkant ter hoogte van nr. 121.

Deze maatregel is reeds goedgekeurd in het college en staat ingepland bij de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om uitgevoerd te worden.”

Tot op heden is deze maatregel nog niet uitgevoerd, waarschijnlijk is dit door de mazen van het administratieve net geglipt.

Vraag:
Kan deze maatregel alsnog zo snel mogelijk, gelet op de redelijke termijn die inmiddels is overschreden, worden uitgevoerd in het belang van een veilige verkeersafwikkeling?

Het volledige antwoord van de schepen ziet u hier.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info