Uitbreiding Golf Puyenbroeck tot 18 holes

16 juni 2021

In de raad van juni stelde Martine Verhoeve een vraag over de uitbreiding Golf Puyenbroeck tot 18 holes.

Golf Puyenbroeck werd destijds opgericht om de golfsport te democratiseren vanuit het idee dat iedereen aan golfsport moet kunnen doen. Het grote ledenaantal bewijst dat men in dit opzet is geslaagd. Zowel de beginnende golfers als de meer gevorderde golfers moeten terecht kunnen in Golf Puyenbroeck. En net daar wringt het schoentje, want er wordt sterk ingezet op de Golfschool, maar de golfers die al een gans traject afgelegd hebben en volwaardig willen golfen op een 18 holes terrein kunnen niet meer terecht op Golf Puyenbroeck. Bijkomend stelt zich door het grote ledenaantal een capaciteitsproblematiek. Vorige legislatuur werd er voor gekozen de 9 holes uit te breiden naar 18 holes, daartoe werden reeds een aantal voorbereidingswerken uitgevoerd.

Waarom kiest de deputatie ervoor om niet verder te gaan op de ingeslagen weg en het huidig 9 holes terrein niet uit te breiden naar een volwaardig 18 holes golfterrein? Waarom kiest men voor een "optimalisatie" van het 9 holes golfterrein en het toespitsen op de golfschool? Waarom gaat men een nieuwe 9 holes golfbaan realiseren? Wat is de meerwaarde? Waarop heeft men zich gebaseerd bij het nemen van deze beslissing? Is men bereid om op deze beslissing terug te komen en alsnog een volwaardig 18 holes terrein te realiseren? 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info