Uniforme huisdiersticker

4 mei 2018

Mijn idee om ook in Gent brandweerstickers voor het redden van huisdieren  te introduceren en dat inmiddels, op voorstel van Gent, door Brandweerzone Centrum werd uitgewerkt krijgt navolging. De Vlaams minister van Dierenwelzijn lanceert een uniforme sticker voor Vlaanderen.

Vlaanderen zou steden en gemeenten de mogelijkheid geven om in te tekenen op de uniforme huisdiersticker en die gratis ter beschikking stellen. Als stad zouden we enkel nog moeten in staan voor de verdeling ervan.

De sticker van Brandweerzone Centrum wordt momenteel verdeeld als proefproject. Het proefproject zal geëvalueerd worden en op basis daarvan zal beslist worden of er al dan niet bijkomende stickers komen en hoeveel op jaarbasis.

  • Hoeveel ‘Gentse’ stickers zijn momenteel al verspreid?
  • Zal Stad Gent intekenen op het aanbod van Vlaanderen voor een uniforme huisdiersticker?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De stickers kunnen sinds 7 mei  worden afgehaald in de Stadswinkel, maar de aankondiging verschijnt pas vanaf 18 mei in het stadsmagazine, dat op 21 mei in de bussen valt. Het is dus nog te vroeg om cijfers te geven.    

De Vlaamse overheid zal binnenkort aan alle steden en gemeenten een uniforme Vlaamse huisdiersticker aanbieden, waarvan zij de drukkosten dragen. De Stad Gent zal moeten instaan voor de levering en verspreiding.  Door dit initiatief heeft Brandweerzone Centrum beslist om haar initiatief stop te zetten.

Als lokaal bestuur hebben wij drie maand de tijd om in te tekenen in het project van de Vlaamse Overheid en het aantal gewenste exemplaren door te geven.  Wij zullen eerst het proefproject evalueren en op basis daarvan beslissen hoeveel stickers wij zullen bestellen voor de Stad Gent.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info