›› Home ›› Nieuws

Nieuws

14 december 2020 - Tijdens de gemeenteraad van maandag 14 december hield onze fractievoorzitter een tussenkomst over de meerjarenplanning. Lees ze hier integraal. Lees meer...Tussenkomst Stephanie D
23 november 2020 - Op maandag 23 november hield onze fractievoorzitter tijdens de gemeenteraad een tussenkomst omtrent het actieplan diversiteit. Lees meer...Stad Gent blijft bereikbaar!

13 november 2020 -

De Stad Gent blijft bereikbaar via Gentinfo, zowel telefonisch als digitaal. De fysieke bereikbaarheid wordt wel verminderd. Concreet wil dat zeggen dat enkel noodzakelijke loketbezoeken doorgaan op afspraak. Inwoners contacteren dus best eerst Gentinfo voor ze ter plaatse komen. Het telefoonnummer van Gentinfo is 09/210 10 10, het mailadres gentinfo@stad.gent, chatten kan als je via stad.gent ‘Gentinfo’ opzoekt en onderaan ‘Chat met Gentinfo’ aanklikt.

Heb je een vraag omtrent de coronamaatregelen in Gent? Alle informatie vind je hier.
Provincie Oost-Vlaanderen neemt extra coronamaatregelen
13 november 2020 -

"In de provincie Oost-Vlaanderen gelden, naast de federale en Vlaamse coronamaatregelen, nog bijkomende maatregelen", dat laat provincieraadslid Martine Verhoeve weten.

Lees meer...Stephanie D
13 november 2020 -

Het virus slaat weer wild om zich heen. Er is een sterke inspanning van ons allemaal nodig om de onzichtbare vijand terug te dringen. De regering heeft drastische maatregelen genomen en roept iedereen op maximaal de contacten te beperken.

Lees meer...FeeŽrieke eindejaarsverlichting als opsteker tijdens corona
13 november 2020 -

Vanaf 27 november baden Gent en haar deelgemeenten weer in feeërieke eindejaarsverlichting. Door een nieuwe samenwerking met een andere firma, zal alle eindejaarsverlichting in de binnenstad gloednieuw zijn.

Lees meer...Gent stuurt budget bij in moeilijke Corona-context
13 november 2020 -

De tweede coronagolf woedt op volle kracht en dat heeft een impact op het stadsbudget. Met de budgetopmaak 2021 stuurt het stadsbestuur bij om ook deze tweede golf op te vangen.

Lees meer...Ook restaurants moeten sluiten om 23 uur
16 oktober 2020 -

Deze week werd beslist om het sluitingsuur van Gentse restaurants gelijk te schakelen met dat van cafés. Enkel op vrijdag- en zaterdagavond kunnen ze open blijven tot 1 uur. Gent verbiedt ook alcohol op het openbaar domein vanaf 22 uur. De regeling geldt tot minstens 9 november. 'De stijging van de coronacijfers is zorgwekkend’, verduidelijkt burgemeester Mathias De Clercq.

Lees meer...Al twee daders opgepakt dankzij mobiel stalkingalarm
16 oktober 2020 -

Het nieuwe systeem dat Gent uittest om stalking tegen te gaan, blijkt succesvol. Sinds juni zijn twee daders gevat. Burgemeester Mathias De Clercq: “Stalking is een probleem dat kan uitmonden in geweld en erger. Dat willen we kordaat aanpakken met alle mogelijke middelen.”

Lees meer...De Bronzen Uil 2020 gaat naar ...
16 oktober 2020 -

Zaterdag 10 oktober was het opnieuw zover: de uitreiking van De Bronzen Uil! De jaarlijkse prijs beloont het beste Nederlandstalige debuut, een stimulans voor nieuw talent. Het was al de 11e keer dat het slotevent in Gent kon doorgaan.

Lees meer...<<  1   5   8   9   10   11   12   25   50   67     >>

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info